Räcker till 6-8 personer

Morotskaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 dl majs- eller rapsolja
3 rivna morötter

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, och smörj en form med löstagbara kanter på dryg 20 diameter
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i. Vänd sedan ner de rivna morötterna och oljan.
4. Häll smeten i formarna och grädda i ca 35-40 minuter då. Känn alltid med en trästicka för att se när den är färdig.
5. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalan helt. Låt gärna botten vara i kylen ett par timmar innan de ska läggas ihop med frostingen, då håller de ihop bättre. Jag delade kakan i två när det varit i kylen och lade sedan lite frosting emellan.

Frosting
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
400 gram kall cream cheese

1. Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt.
2. Tillsätt florsockret och vaniljen och vispa i nån minut till.
3. Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills du har en tjock och jämn frosting.
4. Spritsa sedan önskat mönster på kakan. Jag har här använt tyll av märket Wilton 2D samt dekorerat med vitt pärlströssel som finns att köpa på till exempel ICA.

CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *