100 gr jäst

1 liter mjölk

5dl havregryn

100 gram smör

ca 19 dl vetemjöl

1 tsk salt

3 msk honung

Gör så här:

  1. Blanda havregryn och 7 dl mjölk och koka upp till en ”mjuk” gröt.
  2. Häll i resterande mjölk och smöret så det smälter tillsammans.
  3. Lägg jästen i assistenten.
  4. Häll i den 37 gradiga havregrynsblandningen.
  5. Rör ner honung och lagomt med vetemjöl. Så den släpper men ändå känns lite kladdig. Blir inge bra om man tar i för mycket mjöl. Så var försiktig.
  6. Jäs i 30 minuter
  7. Baka sedan ut och och tryck ut i önskade mått eller form. Vi gjorde två olika storlekar på våra tekakor. Ett mindre och ett större hjärta. Formar inköpta på formina.
  8. Nagga och jäs sedan i 40 minuter till
  9. Grädda i 270 grader i ca 8 minuter.
  10. Pensla tekakorna med lite vatten direkt de kommer ur ugnen så blir de härligt mjuka.
CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *