Här kommer ett recept på 4 goda sirapslimpor som jag bakade till frukost imorse.

7 dl ljummet vatten

100 gr jäst

4 tsk salt

40 gr smör

2 dl ljus sirap

8dl rågsikt

ca 11 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös jästen i det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Se till att inte ha för mycket mjöl. Sätt i lite mjöl i taget tills degen släpper från kanterna och känns smidig med inte för hård.
  3. Låt degen jäsa under duk i 35 minuter.
  4. Dela degen i 4 delar och dela dem i 4 limpformar. Låt de sedan jästa i under duk i 1 timma.
  5. Sätt sedan ugnen på 250 grader. När ugnen blivit så varm så sätter jag in en ugnsform med lite kokade vatten på botten.
  6. Grädda limporna i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25-30 minuter.
  7. När bröden kommer ut så penslar du dem med vatten på ovansidan. Låt dem sedan svalna innan du skär upp dem.

CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *