Saltkolapannacotta med browniebotten

Idag firar vi Lea som fyller 15 år med denna tårta. Receptet på Saltkolapannacottan är tagen av Brinken Bakar.

Browniebotten

100 g smält smör

2 ½ dl strösocker

½ dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

Saltkolapannacotta (från Brinken bakar)
1 burk karamelliserad mjölk (397 gram)
5 dl grädde
3 gelatinblad.
0,5-1 tsk flingsalt

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min.
2. Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka.
3. Rör ner den karamelliserade mjölken, och rör om med en visp tills den har löst sig. (Spara 0,5 dl till dekoration om du vill)
4. Rör ner gelatinbladen. Tillsätt sedan saltet och rör ut det.
5. Låt smeten stå i kylen tills den kallnat, men rör om var 10 minut så att den inte stelnar.

Montera tårtan

1. Lägg tårtan på tårtpapper. Ta fram en ställ bar form med hård platsfilm runt om som sitter precis intill kanten.

2. Tryck till kanterna på brownies så att den ligger i kant med formen.

3. Ställ in den i frysen i 30 minuter

4. Häll på pannacottasmeten på brownien, när den har blivit lite mer tjockflytande. Häll lite i silikonformar om du vill ha som dekoration

5. Låt den sedan stå i kyl i minst 6 timmar.

6. Dekorera sedan med till exempel färska hallon. Pannacottan som du eventuellt gjutit i småformar. Spritsa den karamelliserad mjölken. Strö på lite hyvlad choklad eller nått annat som faller dej på smaken.


CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *