En semmelkladdkaka från Catarina König som vann Sveriges mästerkock 2016. Hon är otroligt duktig. Följ henne om ni vill ha smarriga recept på nätet

Ingredienser:

150 gr smör

100 riven mandelmassa

1 tsk stötta kardemummakärnor

1,5 dl strösocker

1/2 msk vaniljsocker

1 krm salt

2,5 dl vetemjöl

3 ägg

Topping

4 dl vispgrädde

vaniljsocker

lite lite bakpulver

Flagad mandel

Stött kardemumma

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper på botten i springformen och smöra formen
  3. Smält smöret, riv i mandelmassan och mortla kardemumman. Spara lite till dekoration.
  4. Tillsätt alla torra ingredienser i smöret och rör till sist i äggen. Rör till en fin jämn smet. Häll smeten i formen och låt den gräddas i ca 20 min. Mitten ska vara kladdig men inte rinnig. Viktigt att du inte gräddar för länge. Känn försiktigt men handen.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna
  6. Vispa grädden, tillsammans med vaniljsocker med riktig vanilj och lite bakpulver. Spritsa sedan fin på tårtan
  7. Toppa med mandel som du rostat lätt i en stekpanna, strö sedan på kardemumman.


CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *