Goda frasiga, spröda rullrån

1 1/2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 1/2 dl vatten

100 smält smör

Gör så här:

1. Smält smöret och rör ner sockret.

2. Tillsätt mjölet och rör till smeten är klimpfri.

3. Späd sedan med vattnet tills smeten är jämn.

4. Värm järnet och smörj det noga första gången.

5. Lägg en matsked smet ungefär i järnet och tryck sedan igen järnet.

6.Grädda tills det slutar pysa.

7. Jag har en speciell rullråns pinne. De finns att beställa på nätet tex här

8. Man kan även göra rånskålar. Då lägger du rånet på ett upp och nervänt glas.

9. Vispa grädden så den är smidig men inte för tjock. Jag smaksätter alltid med lite vaniljsocker med äkta vanilj. Toppar sedan med några favorit bär.

CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *