Blåbärs och citron mazarin

Här kommer min variant på mazarin så här på mazarinens dag.

Mördeg:

250 g vetemjöl

185 gr smör

90g socker

1 ägg

1 tsk salt

Blanda ihop allt till en fin deg och låt vila i kylskåp några timmar.

Klä sedan mördegen i aluminiumformar. Grädda skalen i 5 minuter

Fyllning:

150 gr mandelmassa

65 gr smör

skal från en citron samt lite citronsaft

1 ägg

2 äggulor

2 tsk blåbärspulver

8 gr vetemjöl

Tinade avrunna Blåbär

Riv mandelmassa och blanda den med smöret. Blanda i ett ägg i taget. Blanda i skal från en citron samt lite citronsaft. Blanda även ner blåbärspulver och vetemjöl och gör allt till en smidig massa.

Lägg några blåbär i botten i varje skal. Täck sedan med mandelmasseblandningen så det täcker. Grädda i ca 17 min till gyllenbrun färg. Vänd mazarinerna upp och ner på ett bakplåtspapper och låt de kallna. Bred sedan på glasyr

Glasyr:

200 gr florsocker

40 g ca 4 cl ljummet vatten.

Bred på glasyren mazarinerna med en palett. Klarar sig i kyl i en vecka.


CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *