Grövre Tekakor med grovt rågmjöl

Min man önskade sig grova tekakor. Så denna söndag var dessa nygräddade tills han vaknade. Mycket goda! De blir ca 35 stycken

150 gr smör

1 liter vatten

100 gr jäst

3 tsk salt

2 msk socker

8 dl grovt rågmjöl

ca 18 – 19 dl vetemjöl

  1. Smält smör och tillsätt vatten.
  2. Värm till fingervarmt. Lös upp jästen med lite av blandningen.
  3. Tillsätt resten och alla andra ingredienser. Degen ska vara smidig och precis släppa kanterna. Hellre lite för lös en för mycket mjöl.
  4. Arbeta degen i några 10 minuter på högsta fart på assistenten. Jäs i 15 minuter
  5. Häll sedan ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut.
  6. Stansa sedan ut tekakor som du sedan lyfter över på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Nagga och låt sedan jäsa under bakduk i 30-30 minuter. Grädda i 250 grader i 8 minuter.

CategoriesKladdkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *