Denna långpannekaka bakade en kille som heter Pär Nyström till en körövning när jag pluggade på musikhögskolan i Piteå. Den är en ”klassiker” hemma i vårt hus som helst äts direkt när den precis kommit ut från frysen.

Kakan:

180 gr smält smör

4 ägg

5,5 dl socker

6 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

3 dl vetemjöl

Kokosknäck:

75 gr smör

2 dl socker

1 dl sirap

1 dl grädde

1 påse kokos

  1. Smält smör och låt det svalna något.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd ner de i smeten samtidigt som du tillsätter det smälta smöret.
  4. Grädda kakan i ca 15 min på 180 grader

Kokosknäck:

  1. Koka ihop alla ingredienser i ca 5 minuter.
  2. Bred det sedan på den varma kakan som du precis tagit ur ugnen. Ställ in i ugnen igen till den fått fin färg.
  3. Dela kakan sedan i lagom stora bitar och frys in.
CategoriesLångpannekaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *