Budapestrulle utan nötter

Har en nötallergiker i familjen. Så idag bakade jag en budapestrulle utan nötter men smaksatte marängen med marsan och citron. Fyllde sedan rullen med grädde och jordgubbar.

6 äggvitor

3 dl strösocker

0.75 tsk saft av pressad citron

2 msk marsanpulver

  1. Vispa äggvitorna till en härligt skum.
  2. Tillsätt sedan lite socker i taget.
  3. Vispa sedan marängen i 10-15 minuter så det blir en glasig fin maräng.
  4. Vänd sedan i citronsaften och marsanpulvret.
  5. Fyll marängen i en spitspåse. Spritsa på längden… spritsa ut på ett en plåt med bakplåtspapper. Ha cirka 1 centimeter emellan de spritsade marängsträngarna.
  6. Grädda i 20 minuter på 175 grader.
  7. Ta sedan ut marängen och lägg den sedan efter att den svalnat i någon minut upp och ned. Antingen på ett nytt bakplåtspapper eller på en bakhandduk. Låt kallna helt. jag brukar lägga en djup långpanna över så skyddar man det från allt annat i köket 🙂

Fyll den sedan med 4 dl grädde som du smaksatt med vaniljsocker och lägg på dina bär. Idag valde jag jordgubbar. Rulla sedan ihop den som en rulltårta och lägg den på ett avlångt fat. Smält sedan lite mörk choklad som du ringlar över kakan och pudra gärna med lite florsocker. Dekorera gärna med ätbara blommor.

CategoriesOkategoriserade
  1. Lena Henriksson says:

    Nu har jag funnit dig Karin!???Vilka bra recept. Jag kommer att prova undan för undan. Kramar till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *