En saftig och otroligt god mjuk pepparkaka

Ingredienser

150 gram smör

3 ägg

270 gram socker

250 gram mjöl

1 msk kanel

1 msk mald ingefära

1 tsk mald nejlika

1 tsk bikarbonat

150 gram gräddfil

180 gram rårörda lingon

Dekor

silverpulver

Gör så här:

1. Smörj en form som rymmer ca 2 liter.

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader med vanlig ugn.

3. Smält smöret och låt det sedan svalna

4. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke.

5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst i 5 minuter.

6. Rör ner de torra ingredienserna i ägg och socker.

7. Blanda sedan gräddfil, lingon och smör och vänd ner det i smeten.

8. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 30 minuter. Om du har en form som inte är Nordic Ware så behöver du antagligen öka gräddningstiden till ca 45 minuter.

9. Jag pudrade på silverpulver innan servering. Inget man behöver men det är fint 🙂

CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *