Karins underbara kardemummasnitt

Här kommer recept på mina favvokakor. Älskar dessa och de är alltid med på bordet när det är kalas och fest.

200 gr rumsvarmt smör

2 dl strösocker

4 tsk kardemummakärnor (som man sedan mortlar)

4 msk ljus sirap

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör samman smör, socker, den ny mortlade kardemumman och sirap
  3. Blanda mjölet med bakpulvret och blanda ihop det med det andra till en deg
  4. Dela degen i 6 delar på två plåtar. Det är ungefär 135 gram per del. Forma dessa till långa ormar som du sedan plattar ut lite med en gaffel.
  5. Baka i ugnen i 10-12 minuter
  6. Skär till snittar direkt när de kommit ut ur ugnen och låt dem sedan kallna.


CategoriesOkategoriserade
  1. Per Hassle says:

    Livsfarliga om man inte vill stå i vassen hela sommaren.
    Dessa kakor är på riktigt beroendeframkallande. jag kan sitta på jobbet och längta efter att tömma kakburken hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *