Min man önskade sig grova tekakor. Så denna söndag var dessa nygräddade tills han vaknade. Mycket goda! De blir ca 35 stycken
150 gr smör
1 liter vatten
100 gr jäst
3 tsk salt
2 msk socker
8 dl grovt rågmjöl
ca 18 – 19 dl vetemjöl
- Smält smör och tillsätt vatten.
- Värm till fingervarmt. Lös upp jästen med lite av blandningen.
- Tillsätt resten och alla andra ingredienser. Degen ska vara smidig och precis släppa kanterna. Hellre lite för lös en för mycket mjöl.
- Arbeta degen i några 10 minuter på högsta fart på assistenten. Jäs i 15 minuter
- Häll sedan ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut.
- Stansa sedan ut tekakor som du sedan lyfter över på en plåt med bakplåtspapper.
- Nagga och låt sedan jäsa under bakduk i 30-30 minuter. Grädda i 250 grader i 8 minuter.
CategoriesKladdkaka