Denna långpannekaka bakade en kille som heter Pär Nyström till en körövning när jag pluggade på musikhögskolan i Piteå. Den är en ”klassiker” hemma i vårt hus som helst äts direkt när den precis kommit ut från frysen.
Kakan:
180 gr smält smör
4 ägg
5,5 dl socker
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Kokosknäck:
75 gr smör
2 dl socker
1 dl sirap
1 dl grädde
1 påse kokos
- Smält smör och låt det svalna något.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd ner de i smeten samtidigt som du tillsätter det smälta smöret.
- Grädda kakan i ca 15 min på 180 grader
Kokosknäck:
- Koka ihop alla ingredienser i ca 5 minuter.
- Bred det sedan på den varma kakan som du precis tagit ur ugnen. Ställ in i ugnen igen till den fått fin färg.
- Dela kakan sedan i lagom stora bitar och frys in.
CategoriesLångpannekaka