Sockerkakan
3 ägg
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 tsk nymortlad kardemumma
1 msk citronsaft
rivet skal från en citron
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
smör och socker att ströa formen med.
Gör så här:
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Smält smör och blanda i smöret och mjölken i äggsmeten.
- Vänd ner vetemjöl, bakpulver, citronskal, citronsaft, kardemumma och salt. Vänd till en jämn smet utan klumpar.
- Fyll en smord och sockrad sockerkaksform och ställ in i ugnen. Grädda i ugnen på 35 minuter i 175 grader. Låt svalna
Medan kakan svalnar rör du ihop glasyren. Den ska vara tjock när du häller den på kakan.
Glasyr
3 dl florsocker
2 msk nypressad citronsaft
1 msk vatten
Dekorera gärna med någon ätbara blommor. Här har jag använt mig av förgätmigej
CategoriesOkategoriserade