Sockerkaka med citron och kardemumma med citronglasyr

Sockerkakan

3 ägg

2 dl socker

3 tsk vaniljsocker

2 tsk nymortlad kardemumma

1 msk citronsaft

rivet skal från en citron

50 gr smör

1 dl mjölk

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

smör och socker att ströa formen med.

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Smält smör och blanda i smöret och mjölken i äggsmeten.
  3. Vänd ner vetemjöl, bakpulver, citronskal, citronsaft, kardemumma och salt. Vänd till en jämn smet utan klumpar.
  4. Fyll en smord och sockrad sockerkaksform och ställ in i ugnen. Grädda i ugnen på 35 minuter i 175 grader. Låt svalna

Medan kakan svalnar rör du ihop glasyren. Den ska vara tjock när du häller den på kakan.

Glasyr

3 dl florsocker

2 msk nypressad citronsaft

1 msk vatten

Dekorera gärna med någon ätbara blommor. Här har jag använt mig av förgätmigej

CategoriesOkategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *