Ingredienser
150 gram smör
3 ägg
270 gram socker
250 gram mjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1 tsk bikarbonat
150 gram gräddfil
180 gram rårörda lingon
Dekor
silverpulver
Gör så här:
1. Smörj en form som rymmer ca 2 liter.
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader med vanlig ugn.
3. Smält smöret och låt det sedan svalna
4. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke.
5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst i 5 minuter.
6. Rör ner de torra ingredienserna i ägg och socker.
7. Blanda sedan gräddfil, lingon och smör och vänd ner det i smeten.
8. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 30 minuter. Om du har en form som inte är Nordic Ware så behöver du antagligen öka gräddningstiden till ca 45 minuter.
9. Jag pudrade på silverpulver innan servering. Inget man behöver men det är fint 🙂